Τα capital control επηρεάζουν και τις MoneySafe

Τα capital control επηρεάζουν και τις MoneySafe

152
0
Share
Moneysafe: Τέλος οι αναλήψεις από ATM

Ύστερα από την επιβολή των capital control, τον Ιούνιο του 2015, οι περισσότεροι τρόποι κατάθεσης χρημάτων σε στοιχηματικές εταιρίες δεν ήταν διαθέσιμοι. Οι παίκτες περιορίστηκαν στην κατάθεση κυρίως μέσω τραπεζικών εμβασμάτων καθώς οι δημοφιλέστεροι μέθοδοι όπως η Paysafe είχαν καταργηθεί.

Τότε εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά η προπληρωμένη κάρτα MoneySafe. H Moneysafe είχε όλα τα χαρακτηριστικά των προπληρωμένων καρτών όμως ξεχώρισε για ένα στοιχείο παραπάνω. Λειτουργούσε υπό τον έλεγχο της Mastercard και κατά συνέπεια μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για ανάληψη μετρητών από ATM.

Για ένα μεγάλο διάστημα (μέχρι την επιστροφή των Paysafe και των χρεωστικών καρτών) αποτέλεσε τον βασικό τρόπο κατάθεσης σε στοιχηματικές εταιρίες (μαζί με την Viva και το Viva Wallet) και αρκετός κόσμος την χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα.

Δυστυχώς για τους κατόχους της κάρτας, τα δεδομένα άλλαξαν!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια εταιρία στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.moneysafecard.com): «Λόγω των περιορισμών που ισχύουν στη κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα, από 4 Οκτωβρίου η ανάληψη μετρητών δεν επιτρέπεται».

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στον χρονικό διάστημα του περιορισμού. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο αποκλεισμός ήρθε λίγα 24ωρα μετά την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων επίγειων καταστημάτων της Moneysafe στην Αθήνα μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Το rebetition.gr ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος που γνωρίζει το θέμα και οι πληροφορίες που απέσπασε είναι δυσάρεστες για τους πελάτες της Moneysafe. H πηγή μας ανάφερε ότι με την παρούσα κατάσταση ο αποκλεισμός της Moneysafe αλλά και κάθε άλλης κάρτας που λειτουργεί με όμοιο τρόπο είναι μονόδρομος. Μάλιστα η άρση απαγόρευσης των αναλήψεων από ATM δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν την συνολική άρση των capital control που σύμφωνα με την ίδια πηγή θα γίνει σε 18-24 μήνες.

Share
Προηγούμενο άρθροΟι κανονισμοί της UEFA για το financial fair play
Επόμενο άρθροΗ μοναδική Adriana Lima μας συστήνεται γυμνή (PHOTO)
Η συντακτική ομάδα του rebetition.gr σας φέρνει ειδήσεις από τον χώρο του στοιχήματος, νέα της αγοράς, αλλαγές στις αποδόσεις, χρήσιμα έγγραφα, εργαλεία στοιχήματος αλλά και ενδιαφέροντα video ποδοσφαίρου και αιθέριων υπάρξεων

Γράψτε ένα σχόλιο